lauantai 21. helmikuuta 2015

Minkälaiset improt ovat mieleeni

Kiitos Coldylle ja Randsalle tästä ideasta.
Otsikosta kaikki varmaan päättelivät aiheen, eli puhun siis improista ja asioita jotka saavat improt mielestäni niin kiinnostavaksi.
Vaikka lähtökohtaisesta pidän melkeimpä jokaisesta improsta joidenkin improjen  aiheet vaan ovat mukavempia, kuin muiden.

Yliluonnolisuudet ja magia ovat mielestäni aina olleet mukavia aiheita. Kuitenkin näissä pitää olla rajansa. Tavallalinen akita joka osaa hallita tulta niin paljon, että hän pystyy sytyttämään tulipaloja ilman mitää vaikeuksia  ja on osannut tämän taidon heti kun syntyi on minusta ylivedettyä. Eri asia on jos hahmo on taruolento, mutta siinäkin on rajansa. Siltikin magian teon ei pitäisi olla mitään maailman helpointa hommaa. 
Itse pidän etenkin improista jossa hahmot esimerkiksi oppivat taitojaan vähitellen, tai he omaavat vain vähän taikaa. 
Improesimerkkejä Makun Uhrit Coldyn Ketunhäntä Barguestin Luciscere

Toinen juonikuvio josta pidän on jonkinlainen matka. Loppujen lopuksi en tiedä mikä näissä viehättää. Ehkä nimenomaan  matka tunnelma. Myös on mukava nähdä miten hahmot käyttätyvät ja kehittyvät matkan aikana.

Improesimerkkejä: SobiMopin Light up the World  Lappiksen Home Sweet Home  Elarpan Sorretut

Myöskin improt joissa hahmot ovat lukittu tai muuten olevat jossain ei niin miellyttävässä paikassa.
Nämä improt saavat todellakin jännittmään hahmojen puolesta. Nimenomaan mahdollinen ulospääsyn mahdottomuus on minusta hieno elemenntti, niin kliseinen kuin se voi ollakin. Mutta myös improt joissa hahmot ovat pättäneet jäädä jollekkin tietylle alueelle vaikka henkensä uhalla.

Improesimerkkejä: Randsan ja Lappiksen The Asylum Eskimon Saastunut Detrahin LOUKUSSA

Minkälaisista improista itse pidätte?

3 kommenttia:

  1. Oh, voi ei, minun Assyni siellä ;__; Voi kiitos, olen otettu. Eikä tarvitse ideoista mitään kiitellä, hyssistä.

    Hoho, ymmärrän valintojasi B'D Uhreissa minua nykyisin tosin motivoi eniten rakkaus omaan hahmooni. Ei sillä, ettei idea olisi hieno ja näin, mutta minä olen niin turkasen huono aluissa. Odotan, että tarina saisi ilmaa siipiensä alle. Ei siinä muuta, olen vain tosi huono ja kömpelö sosiaalisesti, niin pelkään tekeväni virheitä sivuissa B'D

    Ja aah, Home Sweet Home <3 Voi herranjestas. Jos pitäisi sanoa kaksi improa, joissa varmasti tulen loppuun asti olemaan niin Home Sweet Home ja Onnenpyörä. Homessa on vain sellaista omanlaistaan reissuhenkeä. Improt yleensä pyrkivät juonellaan johonkin todella raskaaseen ja erikoiseen, joten Home on yksinkertaisuudessaan ehkä hauskaisin ja rennoin impro, johon olen törmännyt. Siinä ei tarvitse olla mitään suurta ja surullista (tai sopivassa mittakaavassa kyllä, tasapainottamaan humoristista puolta), sillä se tuo sydäntälämmittävää ystävyyttä ja tiimihenkeä peliin >"3 Lisäksi koirat vain haluavat kotiin, kuinka suloista!

    Uh, kiitän edelleen Asylumin mainitsemisesta >"3 Pakko tosin myöntää, että olen viimeaikoina ajatellut sen lopettamista. Jos ennustukseni osuu oikeaan, yksi piirtäjä tulee eroamaan jälleen. Ei se, totta kai jokainen saa erota miten tahtoo, mutta itsetuntoa se ei niinkään ylläpitäjänä hivele. Sitten kun vielä näkee kuuluisimpien piirtäjien nostavan esille samanaiheisia/-teemaisia improja, niin huomaa, kuinka vähän porukkaa todella kiinnostaakaan tällaisten rivimulkvistien ideat >"3 Pidän Asylumista ja juonisuunnitelmissa on paljon tarkempaa suunnitelmaa mitä etusivu antaa ymmärtää, sillä se pyrkii tyyliltään enemmänkin psykologiseen kauhuun kuin vain suolenpätkiin ja muuhun. Voisihan sitä toki aina niinkin tehdä, että poistaisi nykyisen järjestelyn ja muuttaisi sen ihmisimproksi, kuten ajateltu. Mutta luultavasti poistaminen on ensimmäinen vaihtoehtoni, niin nössykkä vässykkä kun olen u__u Kiitän silti suuresti maininnasta ;__; Yhy

    Saanko udella, että aiotko tehdä lisää haastatteluja impropiirtäjiltä? uvu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kommenttisi ovat kyllä illan pelastuksia! Itsekkin pidän Homesta juuri tuon rentouden takia:D
      Harmi kuulla Assyn mahdollisesta kohtalosta,sillä itse odotan taas kerran uutta sivua. Itse voisin ainakin auttaa mainostamisessa, jos päätät impron muuttaa ihmisimproksi.
      Ja kyllä mielelläni ottaisin lisää haastatteluja vastaan ja nyt kun itselläni alkoi loma voisin hyvinkin yhden tehdä nun

      Poista
    2. On se nyt kummallista, kun blogspot pätkäisi kommenttini. Siis oli tarkoituksena sanoa:

      Mokoma, minun lomani tulee päätökseen huomenna B'D Turun seutu, haha B'D Mutta oih, kiva kuulla, että kommenteistani on jotakin iloa jollekulle >"3 Ja kiitos avuntarjoamisestakin haha B'D Saa nähdä, kerkeämmekö me Lappiksen kanssa, kun meillä on tällainen salainen projekti menossa hys hys. Minä hoidan hahmottelemisen ja juonen ja Lappis viimeistelyt. Mutta kyllähän minä Virnusta tein ihmisversionkin ja näin voin paljastaa, että hyss, aika lutuinen hänestä tuli hehe B'D

      Ja jee! Jotenkin vain on niin kiva idea se haastattelu B'D Varmasti tulee monelle piirtäjälle tärkeä olo kun sellaisia pidetään uvu Niin hieno idea vain, tykkään tästä blogistasi kun se oikeasti perehtyy improihin.

      Poista